Volledig scherm

Bij elk nieuw nummer hoopt Matthijs Koning op dé grote doorbraak (video)

OOSTERHOUT - Matthijs Koning zingt in wat je de ‘Jupiler League van de Nederlandstalige muziek’ kan noemen. Eén hit kan promotie naar de eredivisie betekenen, maar daar azen meer artiesten op.

De kleinzoon van Cor Koning (van Duo de Koning dat in de jaren ’60 en ’70 bekend werd met Nederlandstalige hits) staat met zijn nieuwe single Ik wil je kussen weer in de hitlijsten. Niet voor het eerst. Maar de échte doorbraak laat nog op zich wachten. Kwart Volendammer Opa Cor kwam uit Volendam en verkaste voor de liefde naar Oosterhout. Dat maakt zijn kleinzoon een kwart Volendammer. Een pre op het cv van de 25-jarige Oosterhouter. „Een aantal jaar terug hoorde je nog weleens zeggen dat alles wat uit Volendam komt, kan zingen. Ik hoop er mijn voordeel mee te doen. Ik merk dat ik sneller iets los maak bij de bekende Volendamse artiesten.”

Hoevelaak
Hij komt er graag en is trots op zijn opa. Hoewel muziek altijd zijn ‘drug’ was, ontdekte Matthijs pas op de middelbare school dat hij zanger wilde worden. Hij deed mee aan een talentenjacht voor Oosterhout Live en kwam zodoende in beeld bij muziekproducent Edwin Hoevelaak. Op zijn zeventiende begon zijn zangcarrière.

Dertien singles verder kent ‘men’ Matthijs in het wereldje. Hij werd geregeld uitgenodigd bij een van de grootste platforms in zijn genre, Sterren.nl van de Tros, speelde met de 3J’s en won in 2012 bij Sterren.nl met zo’n overweldigende meerderheid de prijs voor beste nieuwkomer, dat de jury de uitslag van de publieksstemmen onderzocht op fraude. „Toen dacht ik: nu gaat het gebeuren, mijn carrière zit in een stroomversnelling.”

Inmiddels weet Matthijs dat het lijntje zó weer kan breken en dat hij er keihard voor moet werken, wil hij in de Eredivisie van het Nederlandstalige lied geraken. Hopelijk voor Koning is Ik wil je kussen het nummer dat hij nodig heeft om hier te geraken.

Opname: The Boom! Music Breda Productie en arrangement: Frank Verkooyen Videoclip: Wescur Videography Contact: info@wescur.nl www.wescur.nl
  1. Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    OOSTERHOUT - SP-wethouder Mark Vissers mag, ook al is het nog maar voor vier maanden, niet meer namens de partij spreken. Daarnaast moeten drie van de vier SP-raadsleden in Oosterhout, die samen met Vissers een eigen partij willen beginnen, onmiddellijk hun zetel inleveren. Dat heeft de ledenvergadering van de Oosterhoutse SP vorige week besloten. Vissers is boos: ,,Ze gedragen zich bij de SP als een stel kleuters."