Volledig scherm
PREMIUM
Het Biesboschpad. © Richard Gesell

Biesboschpad: voetafdruk van de Elisabethsvloed

MADE - Een wandelpad langs alle cultuurhistorische hoogtepunten in de Biesboschregio. Van Willemstad, waar ooit water lag, over Raamsdonk en 's Gravenmoer naar de Elshoutse zeedijk en dan richting Dordrecht en weer terug. Zo loopt het rondje dat Madenaar Hans Kuijpers heeft uitgestippeld: het Biesboschpad.

Een meerdaagse wandeltocht van 235 kilometer langs de afdrukken van de Sint Elisabethsvloed. Zeshonderd jaar geschiedenis die weer gaat leven. ,,Hoe mooi zou het zijn als dit Biesboschpad in het Biesboschjaar geopend wordt."

Dan hebben we het over het jaar 2021, zeshonderd jaar na de Sint Elisabethsvloed. Kuijpers denkt dat het gaat lukken. Hij heeft de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg al mee. Resten er nog zes gemeenten en twee provincies.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
© Pix4Profs/Marcel Otterspeer

,,Ze zijn allemaal enthousiast", zegt de optimist, die net terug is van een tournee langs alle 'streekhouders', zoals hij ze noemt. Eind januari gaf hij in het Biesboschmuseum een presentatie. Als oud-wethouder van Drimmelen kan hij deels op zijn netwerk terug vallen. Maar een omvangrijke klus is het wel. Van Wandelnet, de stichting die alle lange afstandspaden beheert en onderhoudt heeft hij al een go! Want, zegt Kuijpers: ,,In het netwerk van streekpaden en lange afstandspaden is de Biesbosch een blinde vlek."