Volledig scherm
PREMIUM
Een kanotocht in de Biesbosch. © Frank Poppelaars

‘Biesbosch te druk door feestende recreanten’, gemeente wil maatregelen

MADE - Een plattegrond met daarop aangewezen gebieden waar wel en niet gerecreëerd mag worden. De gemeenteraad van Drimmelen ziet de invoering van een zoneringskaart als een manier om de groeiende stroom toeristen in de Biesbosch binnen de perken te houden.

Quote

Wandelpa­den en strandjes liggen bezaaid met uitwerpse­len en toiletpa­pier

Sarien Hoevenaar, CAB

Feestende dagjesmensen die met muziek en barbecue in een huurbootje de Biesbosch intrekken. De verhalen van de raadsleden schetsen niet het beeld van recreatie in het kader van natuurbeleving en rust. ,,Er is geen doorkomen meer aan in de Biesbosch. Wandelpaden en strandjes liggen bezaaid met uitwerpselen en toiletpapier. Houten steigers worden gesloopt voor het branden van kampvuren”, zegt Sarien Hoevenaar (CAB).

,,Ik snap dat ondernemers hun producten moeten kunnen verkopen, maar de bescherming van de waarden van de Biesbosch is wel een gedeelde verantwoordelijkheid”, zegt Leo Mol (Groen Drimmelen).

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.