Volledig scherm
Niet alle bewoners zijn blij dat er een ooievaarsnest komt aan Het Kanteel in Landgoed Driessen. © Martin Sharrott Fotografie

Bezwarencommissie buigt zich over ooievaarsnest in Landgoed Driessen

WAALWIJK - Een ooievaarsnest in de buurt. De een vindt het prachtig, de ander moet er niet aan denken. In Waalwijk leidt een vergunning voor het plaatsen van een ‘faunapaal’ aan Het Kanteel, een straat in Landgoed Driessen, tot twee bezwaren. 15 november buigt de bezwarencommissie zich over de zaak. 

De faunapaal is gepland aan de rand van de woonwijk. Het gaat om een ooievaarsnest met kleine nestkasten op de paal voor vogels, vleermuizen en insecten. Het idee is van een buurtbewoner, maar de gemeente werkt er graag aan mee. ,,Zo'n faunapaal helpt mee om de biodiversiteit een handje te helpen en de groene woonomgeving te verrijken.” 

Maar niet iedereen vindt het ooievaarsnest een verrijking. ,,De paal belemmert ons uitzicht", zo schrijft een van de bezwaarmakers. ,,Daarnaast kan een nest ooievaars tot overlast lijden door het klepperen van de beesten en een nest zal tot rotzooi leiden in de buurt.” Volgens een andere bewoner heeft de buurt al overlast van meeuwen. 

Andere bewoners van Het Kanteel zijn volgens de gemeente wel enthousiast over het plan. ,,Zeven bewoners hebben al aangeboden dat ze mee willen helpen bij het onderhoud.”

Volledig scherm
De achterzijde van een deel van de woningen aan Het Kanteel. Het Kanteel ligt aan de rand van de wijk Landgoed Driessen en is volgens de gemeente een prima plek voor een faunapaal. © Sylvia van de Ven