Volledig scherm
Een archieffoto van De Wilsdonck © Johan Wouters / het fotoburo

Bezwaar dreigt bij tijdelijke huisvesting basisschool De Wilsdonck in Raamsdonksveer: 'Maar wij gaan de vergunningaanvraag doorzetten'

RAAMSDONKSVEER - De kinderen van basisschool De Wilsdonck in Raamsdonksveer kunnen na de zomer van 2018 naar hun tijdelijke gebouw. Daar gaat wethouder Bert van den Kieboom (Lokaal+) nog steeds van uit, ondanks een dreigend bezwaar van omwonenden van de tijdelijke locatie aan Landonk.

 "We gaan de vergunningaanvraag doorzetten", zegt de wethouder. "Diverse bewoners hebben aangegeven dat ze de huisvesting niet zien zitten, omdat er sprake is van een buitengebied. Ze spreken van waardevermindering van hun huis. Daarnaast is aangegeven dat een gang naar de Raad van State wordt doorgezet." Van den Kieboom bekijkt momenteel of er voor de gemeente juridische risico's zijn. 

Stijgende prijzen
De Wilsdonck krijgt op de huidige locatie aan de Rembrandtlaan nieuwbouw, met de toevoeging van een peuterspeelzaal. Tijdens de nieuwbouw verblijven de kinderen aan de Landonk. Van den Kieboom gaat ervan uit dat de werkzaamheden een jaar tot anderhalf jaar duren. "De verhuizing naar het nieuwe pand zou in december 2019 kunnen zijn." Voor de tijdelijke huisvesting is 270.000 euro begroot. "De kans bestaat dat ik het hiervoor niet ga redden", wijst Van den Kieboom op de stijgende prijzen op de bouwmarkt. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement