Volledig scherm
Politie-actie in Oosterhout © Mathijs Bertens / Stuvefotografie

Betrapte inbrekers die baksteen door ruit gooiden in Oosterhout nog niet aangehouden

OOSTERHOUT – De drie jonge inbrekers die zondagavond hun slag probeerden te slaan in de wijk Oosterheide in Oosterhout, zijn nog niet gepakt. Ze werden betrapt door een alerte buurman toen ze een baksteen door de ruit gooiden in de Lorentzlaan, maar wisten te vluchten.

Ook in de Beethovenlaan en de Brahmsstraat werden zondag inbraakpogingen gedaan. De politie denkt dat dat misschien ook het werk is van de drie jongens die aan de Lorentzlaan werden gezien.

Baksteen door de ruit
Een buurman betrapte de jongens in een tuin aan de Lorentzlaan, omdat hij over de schutting keek nadat hij de doffe klap van de baksteen door de ruit hoorde. Hij heeft de politie gebeld.

Bij de huizen aan de Beethovenlaan en de Brahmsstraat kwamen bewoners er pas achter dat er een inbraakpoging was gedaan toen ze later thuiskwamen. Daar zijn de inbrekers dus niet gezien. Een getuige heeft wel gezien dat drie mensen met een getinte huidskleur zich verdacht gedroegen in de componistenbuurt. Ze bedekten met hun capuchons een groot deel van hun gezicht.

De politie riep via Facebook en Burgernet buurtbewoners op om mee te helpen zoeken. Volgens het signalement gaat het om drie licht getinte personen van ongeveer 1,65 meter lang. Een van het n droeg een zwart/wit gestreept muts. De verdachten zouden nog jong zijn: tussen de 16 en 20 jaar oud. De zoekacties hebben nog niet tot een aanhouding geleid.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.