Betonnen palen doorboorden cabine vrachtwagenchauffeur op A59, man zwaargewond naar het ziekenhuis

UPDATETERHEIJDEN - Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Druten is maandagochtend rond 09.45 uur zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A59 bij Terheijden. Er kwamen daar twee vrachtwagens met elkaar in botsing.

Het verkeer op de A59 in de richting van knooppunt Zonzeel minderde plotseling vaart, maar de 47-jarige vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de vrachtwagen voor hem, bestuurd door een 42-jarige man uit Zegge.

De voorste vrachtwagen was beladen met betonnen palen, die zich in de cabine van de botsende vrachtwagenchauffeur boorden. Het 42-jarige slachtoffer uit Zegge kwam bekneld te zitten in zijn vrachtwagen en moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd. Rond 10.40 uur kon de gewonde man bevrijd worden uit zijn vrachtwagen. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. 

De weg tussen Made en knooppunt Zonzeel werd volledig afgesloten. De ene vrachtwagen kon uiteindelijk zelf wegrijden, de andere is getakeld. Na een paar uur opruimwerkzaamheden en politieonderzoek ging de weg iets voor 12.00 uur weer open.

Volledig scherm
A59 Terheijden. © Tom van der Put
Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A59 bij Terheijden © MaRicMedia/Tom van der Put
Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A59 © MarRicMedia/Tom van der Put
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hardrijders Minke en Dèvon zetten het Hart van Gilze op hun kop

    Hardrij­ders Minke en Dèvon zetten het Hart van Gilze op hun kop

    Minke Slingerland - Van Dongen en Dèvon Kuijstermans houden van doorrijden. De twee wielervriendinnen aarzelden zondag dan ook niet om het Hart van Gilze al vroeg op zijn kop te zetten. Slingerland ging er al na een kwartiertje vandoor. Niet heel veel later liet Kuijstermans de rest achter zich. Daarmee stond de uitslag van het criterium gelijk vast: 1. Slingerland (Oosterhout), 2 op 53 seconden Kuijstermans (Oudenbosch).