Betonnen palen doorboorden cabine vrachtwagenchauffeur op A59, man zwaargewond naar het ziekenhuis

UPDATETERHEIJDEN - Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Druten is maandagochtend rond 09.45 uur zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A59 bij Terheijden. Er kwamen daar twee vrachtwagens met elkaar in botsing.

Het verkeer op de A59 in de richting van knooppunt Zonzeel minderde plotseling vaart, maar de 47-jarige vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de vrachtwagen voor hem, bestuurd door een 42-jarige man uit Zegge.

De voorste vrachtwagen was beladen met betonnen palen, die zich in de cabine van de botsende vrachtwagenchauffeur boorden. Het 42-jarige slachtoffer uit Zegge kwam bekneld te zitten in zijn vrachtwagen en moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd. Rond 10.40 uur kon de gewonde man bevrijd worden uit zijn vrachtwagen. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. 

De weg tussen Made en knooppunt Zonzeel werd volledig afgesloten. De ene vrachtwagen kon uiteindelijk zelf wegrijden, de andere is getakeld. Na een paar uur opruimwerkzaamheden en politieonderzoek ging de weg iets voor 12.00 uur weer open.

Volledig scherm
A59 Terheijden. © Tom van der Put
Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A59 bij Terheijden © MaRicMedia/Tom van der Put
Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A59 © MarRicMedia/Tom van der Put
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.