Volledig scherm
De Pannehoef in Oosterhout is dringend aan een opknapbeurt toe, maar de verbouwwerkzaamheden worden telkens uitgesteld. © Janny van der Wal

Bestuur is wachten beu: Pannehoef in Oosterhout weer open

OOSTERHOUT - Het bestuur van De Pannehoef wil de wederom uitgestelde verbouwing van het productiehuis niet afwachten en heeft besloten de deuren van het gebouw op 1 februari weer open te gooien. Dat laat Jacques Uitterhoeve, voorzitter van De Pannehoef, weten.

Een jaar geleden stemde de Oosterhoutse gemeenteraad in met verbouwing en modernisering van het gebouw aan de Wilhelminalaan voor een bedrag van 1,1 miljoen euro. De verbouwing zou na de bouwvak beginnen. Maar toen het eenmaal zo ver was, bleken de prijzen in de bouw drastisch te zijn gestegen. Waarop het Oosterhoutse college terug moest naar de raad voor een extra krediet van twee ton.  

Vooruit geschoven

Vanwege wisselingen in het Pannehoef-bestuur stelde het college de raad echter voor om het besluit over de extra penningen uit te stellen. Waarmee ook de verbouwing van De Pannehoef weer vooruit werd geschoven. 

De gebruikers van De Pannehoef zijn een half jaar geleden al elders ondergebracht; het meubilair werd tijdelijk opgeslagen. Dit alles vanuit de verwachting dat de verbouwing na de zomervakantie zou beginnen. Nu dat voorlopig niet het geval is, stelt het bestuur van De Pannehoef het gebouw weer open voor de gebruikers.

Elders tijdelijk onderdak

,,Niet iedereen is vertrokken. De Oosterhoutse Nachtegalen, het Zoldertejater en de muziekschool maken nog gebruik van andere ruimtes in De Pannehoef. Het gaat om zo'n twaalf, dertien organisaties die elders tijdelijk  onderdak hebben gevonden", legt Uitterhoeve uit. ,,Het kan zijn dat deze clubs liever op hun tijdelijke plek blijven, totdat de verbouwing écht achter de rug is. Dat geeft ons dan weer de ruimte voor nieuwe initiatieven. Want dat hebben we met h19 en de gemeente  ook zo afgesproken."

Leven in de brouwerij

Wethouder Robin van der Helm: ,,In goed overleg heeft het Pannehoef-bestuur besloten om weer open te gaan, zodat er weer wat leven in de brouwerij komt. In de tussentijd ga ik in overleg met de raad om te bekijken hoe we een vervolg kunnen geven aan het vraagstuk rondom de verbouwing. Om dat zorgvuldig te doen is extra tijd nodig.’'  

Die extra tijd mag overigens niet te lang duren; de offerte van de aannemer is nog een half jaar geldig. Maar dan moet de gemeenteraad wel binnen die tijd een besluit nemen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement