Volledig scherm
Marlou Rikkert (rechts), in het midden minister Bruins. © Gemeente Geertruidenberg

Beste buurtsportcoach van Nederland is Marlou Rikkert van de gemeente Geertruidenberg

Marlou Rikkert, werkzaam bij de gemeente Geertruidenberg, is vandaag uitgeroepen tot buurtsportcoach van het jaar. Minister Bruno Bruins (Sport) was vandaag aanwezig bij deze dag voor alle buurtsportcoaches in Nederland. 

Rikkert kreeg deze landelijke prijs onder meer, omdat ze zich inzet voor maatschappelijke organisaties. Hierdoor bereikt ze ook de meest kwetsbare groepen. 

De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2018 is uitgereikt om buurtsportcoaches aan te moedigen bij hun werkzaamheden en op zoek te gaan naar de beste en leukste manieren om mensen in beweging te krijgen.

Minister Bruno Bruins: “De buurtsportcoach geeft enorm veel plezier aan sporters in gemeenten, hiermee zijn zij een inspiratie voor heel sportend Nederland. Bijna alle gemeenten zetten al buurtsportcoaches in: ruim 4500 buurtsportcoaches. Door de komst van het sportakkoord komen hier nog eens bijna 1500 buurtsportcoaches bij.“

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.