Volledig scherm
Archieffoto. Huis ter Heide: Bewoners van Woonzorgcentrum Vredenoord zijn druk met de Beleef-TV. © Jeroen Jumelet

BeleefTV's voor zorgcentra in Drimmelen

DRIMMELEN – Spelletjes doen en muziek luisteren stimuleert de geest van ouderen en blijven ze mentaal langer fit. Een hulpmiddel hiervoor is de BeleefTV. Een digitaal activiteitenscherm voor senioren. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de woonzorgcentra in de gemeente Drimmelen een BeleefTV te schenken. 

In augustus laat de gemeente de BeleefTV’s plaatsen bij de Wijngaerd in Made, het Antonius Abt in Terheijden en de Ganshoek in Lage Zwaluwe. Familie en vrienden van de bewoners kunnen ook gebruik maken van de BeleefTV’s. Bijvoorbeeld door vakantiefoto’s te laten zien.

Over de aanleiding om de BeleefTV’s aan te schaffen zegt Wethouder Harry Bakker: “SOVAK heeft al een BeleefTV en de Ganshoek had hem op proef en was er enthousiast over. Toen hebben we het opgenomen in het coalitieakkoord. De BeleefTV’s in alle drie onze woonzorgcentra zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen.”

De drie BeleefTV’s kosten bij elkaar 30.000 euro, dit betaalt de gemeente. De zorgcentra betalen zelf de abonnementskosten van 19,95 euro per maand.