Het beeld van Sint Gertrudis, dat in het vernielde kapelletje in Geertruidenberg stond, is tijdelijk verplaatst naar de Geertruidskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van Sint Gertrudis, dat in het vernielde kapelletje in Geertruidenberg stond, is tijdelijk verplaatst naar de Geertruidskerk. © Pix4Profs / Johan Wouters

Beeldje van Gertrudis pronkt in Geertruidskerk

GEERTRUIDENBERG - In het weekend van 6 en 7 oktober vernielden onverlaten het houten Gertrudiskapelletje aan de Parallelweg in Geertruidenberg. Het diende als rustplek tijdens de bedevaart richting Santiago de Compostella. Dit weekend was het katholiek ingezegende beeld van Gertrudis van Nijvel te zien in de protestantse Geertruidskerk.

  1. De naam van Theo van der Westerlaken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam
    PREMIUM
    COLUMN

    De naam van Theo van der Westerla­ken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam

    In een Bredaas hospice is Theo van der Westerlaken aan zijn laatste ronde begonnen. De afgelopen week kreeg de bescheiden, maar o zo grote man achter de Acht van Chaam nog drie onderscheidingen uitgereikt. Waaronder het niet alledaagse Gouden Wiel van de KNWU. 'Waarom niet eerder?', is het gevoel dat velen bekruipt. Zoals de wereld nu pas die 'mooie, lieve' wereldkampioene Lara van Ruijven leert kennen. Haar dood haalt haar uit de schaduw van de Sjinkie's en Suzanne's van het shorttrack.