Volledig scherm
Het vorige maand geopende distributiecentrum van bol.com in Waalwijk, zal snel buren krijgen. © Dolph Cantrijn

Bedrijven in de rij voor Haven Acht

WAALWIJK - Het bedrijfsleven heeft volop interesse voor bouwgrond op bedrijventerrein Haven 8 in Waalwijk. Vorige week werd al bekend dat Prologis, wereldwijd leider in logistiek vastgoed, een overeenkomst heeft gesloten met de gemeente Waalwijk voor de ontwikkeling van 15 hectare. Nu blijkt dat er nog drie partijen concrete interesse hebben voor grond op het bedrijventerrein langs de A59. De deals zijn nagenoeg rond. 

Volgens wethouder Ronald Bakker gaat het om allemaal grootschalige logistieke bedrijven. Namen kan de wethouder nog niet noemen. ,,Het gaat om bedrijven die nu elders zitten, die willen natuurlijk niet dat hun personeel in de krant leest, dat ze gaan verhuizen. Bovendien zijn de overeenkomsten nog niet definitief. We verwachten dat in november de handtekeningen worden gezet."

De gronden waar het om gaat, liggen in plangebied Haven Acht West, dat is de strook groen ten westen van de Gansoyensesteeg. Om de ontwikkeling van dat deel van het bedrijventerrein mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Op het gebied rust nu nog een agrarische bestemming. 

Tegelijkertijd brengt de gemeente Waalwijk ook een bestemmingsplan in procedure voor bedrijventerrein Haven acht Oost, het deel rechts van de Gansoyensesteeg. Grond op dit deel van het bedrijventerrein zal voorlopig nog niet worden verkocht. De gemeente wil het bestemmingsplan alvast op orde hebben, maar wacht met de verkoop van de grond in ieder geval tot de ontsluiting van het bedrijventerrein beter is geregeld. 

Rondweg 

Waalwijk streeft ernaar om in 2019 een rondweg aan te leggen op bedrijventerrein Haven.  Op termijn moet die rondweg ook aansluiten op het nieuwe verkeersplein dat tussen Waalwijk en Drunen komt (GOL). ,,Pas als die aansluiting kan worden gemaakt, zullen we Haven Acht Oost gaan ontwikkelen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement