Rob Huijben.
Volledig scherm
Rob Huijben.

Bedreigd raadslid Dongen Rob Huijben (CDA) is 'ontdaan en geschokt'

DONGEN - Het gemeenteraadslid dat onlangs in Dongen werd bedreigd is Rob Huijben. Het lid van de CDA-fractie ontving twee brieven in de dagen na een incident dat plaatsvond na en vergadering over de aanpak Verhoogde Asielinstroom Hart van Brabant.

Dat laat Huijben donderdag weten via een persbericht. Daarin zegt hij te betreuren dat zijn aangifte buiten zijn wil om toch in de publiciteit is gekomen. Huijben werd na de vergadering door iemand benaderd op een manier die hij als intimiderend beschouwde.

Huijben: "In de dagen na het incident op het parkeerterrein, heb ik thuis twee brieven ontvangen. Ik heb inmiddels aangifte gedaan van intimidatie en bedreiging. Ik ben ontdaan en geschokt dat dit in ons Dongen gebeurt. Vandaag heb ik besloten om toch naar buiten te treden. Hiermee wil ik een einde maken aan alle speculaties. Hiermee kan ik vasthouden aan mijn principe om met de mensen om mij heen open en eerlijk te communiceren. Hiermee kan ik beter samenwerken met mijn collega's in de raad. In het belang van het onderzoek wil ik het op dit moment laten bij deze verklaring. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor heeft.''

Reactie burgemeester Starmans
"Gezien de omstandigheden vind ik het een goede stap, dat het betrokken raadslid zich nu bekend maakt. Hiermee komt er duidelijkheid en hopelijk meer rust. Ik vraag iedereen om het verzoek te respecteren van het raadslid om op dit moment aan hem niet te vragen om nadere informatie. We hopen dat het onderzoek van de politie snel resultaat heeft. Ik kan het niet genoeg benadrukken: intimidatie en bedreiging horen niet thuis in onze samenleving en al helemaal niet in Dongen'', aldus burgemeester Marina Starmans.