Volledig scherm
Bea van Beers wordt manager bij ContourdeTwern. © JAN STADS

Bea van Beers stopt als wethouder Dongen

DONGEN - De Dongense wethouder Bea van Beers (onder andere ruimte, wonen en onderwijs) keert na haar zwangerschapsverlof niet meer terug in het college.

Dat maakte de PvdA in de gemeente Dongen vandaag bekend. Fractievoorzitter Eline van Boxtel neemt het wethouderschap over. Van Beers (35) start volgend jaar, binnen het maatschappelijk werk, als manager bij ContourdeTwern in de regio Tilburg. Van Beers: ,,Na zes mooie, boeiende en intensieve jaren als wethouder, kies ik nu voor een andere baan, een nieuwe uitdaging.’’

Glorieux

Van Beers kwam na de gemeenteraadsvergadering van maart 2014 in het college van burgemeester en wethouders. Zij was onder meer verantwoordelijk voor lastige dossiers als de huisvesting van Oost-Europese arbeidsmigranten in het voormalige broederhuis Glorieux en de aanleg van een nieuw hoogspanningstracé ten noorden van ’s Gravenmoer. In dat laatste geval speelde zij als voorzitter van de Samenwerkende Overheden een cruciale rol bij de besluitvorming rond het gekozen traject.   

,,Ik ben de PvdA en de inwoners van Dongen dankbaar dat ik op zo jonge leeftijd de kans kreeg om wethouder te worden in onze prachtige lokale samenleving. Ik heb het vak van bestuurder als heel prettig ervaren. Dank ook aan iedereen met wie ik in deze periode samen heb mogen bouwen aan Dongen. Ik kijk terug op een onvergetelijke tijd, waarin samen met burgemeester, wethouders, ambtenaren, ondernemers, verenigingen, partners en natuurlijk de inzet van onze inwoners, héél véél mooie herinneringen zijn gemaakt. Die koester ik’’, zegt Van Beers. 

Van Boxtel

Haar opvolgster Eline van Boxtel (33) blijft in ieder geval aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.  Maarten Pieters is momenteel de vervanger van Van Beers. De gemeenteraad moet nog instemmen met de kandidatuur van Eline van Boxtel. Ze werkt nu nog bij woningcorporatie Laurentius in Breda als communicatieadviseur.