Volledig scherm

Band Ambacht stopt met 'knallend feestje'

RAAMSDONKSVEER - Aan een ruig rockavontuur komt een eind. De roemruchte Veerse band Ambacht zwaait na zeven tropenjaren af. "We stoppen om persoonlijke reden, bij sommigen verloopt het privé allemaal wat minder", vertelt Dennis Toebak, bassist en met zijn 36 jaar de oudste van het stel.

De groep lag al ruim een halfjaar stil. "Maar onze vriendschapsband is sterker dan ooit." Toebak voegde zich als laatste bij de band die in 2005 ontstond. De groep bestond toen uit Roy Koopmans, Jordy van Drunen, Jorn Roodbol en Eric Weterings. Toebak: "Hoogtepunten waren de twee optredens bij radiostation 3FM. We droomden ervan in 013 in Tilburg op te treden en ineens stonden we daar op het hoofdpodium."Ondanks deze memorabele momenten was het ploeteren om aan de top te blijven. Toebak: "We zijn al een paar jaar op hoog niveau bezig, maar het is lastig om verder te komen. Je steekt er tijd en geld in, maar het levert weinig op als radiostations je nauwelijks draaien. En de tijd ook niet gunstig; niemand wil financieel investeren. We hebben kritisch naar onszelf gekeken en besloten een punt achter onze ambities te zetten."Ieder jaar moest Ambacht knokken om een plekje op de podia te veroveren. Toebak: "Het leek alsof we telkens opnieuw moesten beginnen en dat geeft wel veel druk. Na zoveel jaar moesten we nog steeds aan talentenjachten meedoen. En met onze luistermuziek kom je niet in feesttenten terecht."Zaterdag om 22.00 uur begint het afscheidsconcert van Ambacht, in café The Triple in Raamsdonksveer. "We hopen op een knallend feestje. We zijn onze fans erg dankbaar."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement