Volledig scherm
Senna is een van de vermiste honden © Sandy van der Wiele

Baasjes vermiste honden Oosterhout radeloos: ‘Ik sta niet voor mezelf in’

OOSTERHOUT – De baasjes van de vermiste honden in Oosterhout zijn ten einde raad. “Ik het begin hoop je nog dat het goed komt, maar dat wordt steeds minder”, zegt baasje Ruby. “Als ik nu iemand tegenkom met mijn hond, dan sta ik niet voor mezelf in”, voegt Sandy eraan toe.

De afgelopen dagen raakten honden Senna, Ziggy en Gijsje vermist in de wijk Oosterheide in Oosterhout. Sandy van der Wiele, het baasje van Senna, heeft het zwaar. “Senna was toch een beetje m’n meisje. We waren tegelijk zwanger, dan lagen samen op de bank met van die dikke buiken”, vertelt ze.

‘Honden zitten vast’
Senna is acht weken geleden bevallen van een nestje puppies. Juist daarom vindt Sandy het erg gek dat Senna niet is teruggekomen. “Een hond laat een nestje pups niet zomaar in de steek”, zegt ze. Sandy durft eigenlijk niet na te denken over wat er is gebeurd. “Maar je gaat het toch invullen. Het moet haast wel dat ze ergens vastgehouden wordt, net als de andere vermiste honden. Dat ze haar willen verhandelen, ofzo.”

Daar vreest Ruby, het baasje van Ziggy, ook voor. Ze verloor Ziggy even uit het oog tijdens het uitlaten en heeft haar viervoeter sindsdien niet meer teruggezien. “Ze gaat wel eens vaker achter een konijn aan, maar meestal is ze dan binnen tien minuten weer terug”, zegt Ruby. “We doen alles wat we kunnen en hebben overal gezocht. Als ze nog steeds nergens gezien is, zal ze wel ergens binnen gehouden worden.”

“De onwetendheid is zwaar”, zegt Ruby. “Het is hier niet echt gezellig in huis nu. Langzaamaan ga je er toch rekening mee houden dat het mis is.” Sandy probeert nog steeds om Senna terug te vinden. “We hebben gisteren ook weer de hele dag in het bos rondgehangen. We krijgen veel hulp van mensen die helpen met flyeren, dat is fijn.”

Zorgen bij dierenambulance
Ook bij de dierenambulance vinden ze de situatie in Oosterhout erg zorgelijk. “Ik heb dit in alle jaren dat ik hier werk nog nooit meegemaakt”, zegt Anja van Splunder van Dierenopvangcentrum Breda. Volgens haar is het erg ongebruikelijk dat zoveel honden in dezelfde buurt zo lang vermist zijn.