Volledig scherm
Zo'n 2700 deelnemers starten aan de 80 van de Langstraat. © Daphne van Breemen

B en W Waalwijk: 80 van de Langstraat was geen zuipfestijn

WAALWIJK – Het college van burgemeester en wethouders in Waalwijk kan zich niet vinden in het beeld dat de PvdA na de 80 van de Langstraat schetste. ‘Deze editie kan ons inziens niet worden getypeerd als een zuipfestijn’, schrijft B en W in beantwoording op vragen van de partij.

De PvdA schreef enkele weken geleden dat de situatie ‘uiterst zorgwekkend’ was. Volgens de partij liepen ’s avonds en ’s nachts verschillende dronken minderjarigen over straat.

Veilig
B en W reageert dat het een ‘veilig feest met veel tevreden bezoekers’ was. Tijdens de 80 van de Langstraat werd door vier BOA’s gecontroleerd op naleving van eisen uit de vergunningen. Eén horecagelegenheid heeft een proces-verbaal gekregen. Bij politie en EHBO zouden geen meldingen binnen zijn gekomen van overmatig drankgebruik door jongeren.

Bovendien, stelt het college, blijft het lastig om te controleren of mensen boven de achttien alcohol kopen voor jongeren. ‘Wellicht zou een peloton aan handhavers deze fenomenen enigszins kunnen indammen, maar volgens ons doet dit de gastvrijheid van dit evenement geen goed.’

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.