Volledig scherm
© Martijn Schraven

Ave Maria, een afscheid van de Mariakerk in Oosterhout

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse Mariakerk sloot zondagochtend voor het laatst de deuren. Als eerste van drie kerken die binnen de gemeente dit jaar zullen sluiten.

Dit najaar volgen de Corneliuskerk (Den Hout) en de St.-Antoniuskerk (Oosterhout). De vergrijzing en de daarmee onvermijdelijk verbonden terugloop van het aantal kerkbezoekers is al jaren geleden in gang gezet. In 2005 opende de geheeld vernieuwde Mariakerk haar deuren als fusiekerk van de Nazarethkerk, de Ark en de Mariakerk. Een nieuw elan werd deels gevonden, nieuwe gelovigen bleven uit.

De Mariakerk staat momenteel te koop. Rien van Noort is lid van de gebouwencommissie. Over de vraagprijs doet hij geen harde uitspraken. "Die is medeafhankelijk van de beoogde herbestemming.”

Het gebouw is eigendom van het bisdom. Bij een maatschappelijke functie zal een andere prijs gelden dan bij een commerciële partij,” aldus Van Noort. De komst van een poptempel in het gebouw is sowieso hoogst onwaarschijnlijk. Er zijn momenteel gesprekken gaande met een potentiële koper, zo laat Van Noort weten.

Over het beoogde doel dat deze partij heeft met het gebouw, kan hij nog niets zeggen. "Het duurt geen half jaar meer voor we zekerheid hebben,” wil hij er nog wel aan toevoegen.

Lees het hele verhaal in BN DeStem van maandag 27 juni

Volledig scherm
© Martijn Schraven