Volledig scherm
Judith Vermeulen van het bedrijf Vekon. © René Schotanus/Pix4Profs

Avans-directeur door het stof na ‘seksistische’ opmerking over topvrouw

MADE – Ron Tenge, directeur van de Academie voor Veiligheid en Bestuur van Avans in Breda en Den Bosch, ‘betreurt de commotie die is ontstaan’ naar aanleiding van zijn reactie op een LinkedIn post waarin hij commentaar geeft op de kledingkeuze en wijze waarop zakenvrouw Judith Vermeulen uit Made op de foto staat bij een artikel over vrouwen in de techniek.

Volgens Tenge zou namelijk de foto die bij het artikel geplaatst is juist rolbevestigend zijn. ‘In strijd met de bedoeling van het artikel’. Vermeulen reageerde boos op zijn ‘seksistische’ opmerking over haar uiterlijk en was verbijsterd dat iemand zoiets online plaatst.

Nadat BN DeStem diverse keren om commentaar had gevraagd, heeft Tenge maandagavond de post verwijderd en een nieuwe post geplaatst. Hierin staat volgens Vermeulen ‘hetzelfde maar dan met andere bewoording.’

Reactie Tenge

Steeds meer partijen reageren op de online discussie en zojuist plaatste Tenge een nieuwe reactie: “Ik betreur de commotie die is ontstaan naar aanleiding van mijn reactie op een post op LinkedIn waarin een pleidooi wordt gehouden voor meer vrouwen in de techniek. Ik benadruk dat ik niemand voor het hoofd heb willen stoten en heb spijt van een woordkeus die dus voor meerdere interpretatie vatbaar is. Ik vond de daarbij geplaatste foto rol- en stereotype bevestigend, (onbewust) in strijd met de bedoeling van het artikel. Ik ben er mij van bewust dat ik mij niet handig heb uitgedrukt en dat mijn reactie anders overkomt dan de bedoeling was. Hierdoor is een verkeerd beeld is ontstaan over hoe ik als persoon en ook hoe Avans Hogeschool omgaat met vrouwen in de techniek. In tegensteling tot dit beeld stimuleer ik zelf en Avans Hogeschool juist de deelname van vrouwen in de technieksector en in algemene zin in het onderwijs en op de gehele arbeidsmarkt.”

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement