Volledig scherm
De blauwe koplamp. © Facebook politie gemeente Dongen

Automobilist rijdt zonder rijbewijs met blauwe koplampen en nep-politiezwaailicht door Dongen

DONGEN - Tijdens een surveillance de Vierbundersweg in Dongen kwamen agenten een auto tegen die opvallende blauwe koplampen had. Tijdens een controle bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben, een blauw/rood politiezwaailicht in de auto te hebben liggen en zaten er veel te veel mensen in de auto. 

Ook was het voertuig helemaal niet verzekerd. Op het dashboard van het voertuig stond een politiezwaailicht. Het is niet toegestaan die in je auto te hebben. De lamp is in beslag genomen. Op de 3-persoons achterbank zaten vier kinderen en een volwassene. Ook daarvoor kreeg de bestuurder een boete. 

De blauwe koplampen zijn gedemonteerd. De bestuurder kreeg boetes voor het rijden zonde rijbewijs, de foute verlichting en de hoeveelheid mensen in de auto. Hij mocht niet meer verder rijden. 

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.