Volledig scherm
PREMIUM
Leden van belangengroep Rijen Ontspoort Jeroen van Dijk, Bart van der Ven en Ad Vos (vlnr) vinden het onvoorstelbaar dat de gemeente een auto-te-gasttunnel onder het spoor wil. Zij vinden die niet veilig. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

‘Auto-te-gast tunnel Rijen is een gedrocht’

RIJEN - Belangengroep Rijen Ontspoort vindt de plannen voor de tunnel onder de spoorwegovergang Julianastraat in Rijen ‘een gedrocht’. ,,De onderdoorgang is onveilig voor verkeer en voor mensen. Daarom moet je geen auto-te-gast tunnel, maar een langzaam verkeer tunnel maken”, menen ze. 

De plannen van de gemeente om samen met ProRail, NS, provincie en ministerie om de spoorwegovergang uit het dorp te halen past in landelijk beleid. Hoe minder spoorwegovergangen, hoe minder wachttijden, ongelukken en vertragingen. Onderzoek heeft geleid tot het plan de onderdoorgang te maken in de Julianastraat en de Stationsstraat. De gemeenteraad heeft daarbij gekozen voor de variant waarbij vooral aan de westzijde woningen moeten verdwijnen. Het totale plan kost circa 40 miljoen euro.