Volledig scherm
De flyer die verspreid wordt in de wijk Strijen © Politie

Auto-inbrekers zeer actief in Oosterhoutse wijk Strijen

OOSTERHOUT - Auto-inbrekers zijn de afgelopen dagen actief in de Oosterhoutse wijk Strijen. "Het probleem verplaatst zich en blijkbaar zijn wij nu aan de beurt", zegt Evelien Berens, coördinator van Buurtpreventie Strijen.

Volgens wijkagent Sjaan Ippel zijn er de afgelopen dagen tien auto-inbraken gepleegd in de wijk. Via Facebook roept hij bewoners op om alert te zijn en tips door te geven aan de politie.

Berens: "Ik heb begrepen dat ze eerst in Dommelbergen zaten en nu dus in onze wijk actief zijn." Ze heeft gehoord van inbraken in onder meer de Kastelenbuurt (Weerdestein, Walenburg, Oudenhove, onder meer). "Een bewoonster daar vertelde me vrijdag dat ze haar airbags uit de auto hadden gehaald", zegt Berens.

De buurtvereniging waarschuwt medebewoners via diverse kanalen (WhatsApp-groep, Facebook, Twitter en de Next Door-app) om alert te zijn. Berens: "Ook doen we een oproep aan bewoners om buren die niet actief zijn op social media te waarschuwen dat er inbrekers actief zijn."

Volgens de coördinator van de buurtvereniging heeft de wijk geen bijzondere problemen op het gebied van overlast en vandalisme. "We hebben recent wel enkele woninginbraken gehad in de Beemden- en de Vogelbuurt en daar zijn enkele mensen voor aangehouden. Die zijn naar ik heb begrepen ook weer vrijgelaten omdat het bewijs moeilijk te leveren was. Of dat dezelfde groep is die nu weer actief is, dat weet ik niet."

Berens heeft van de politie begrepen dat er flyers onderweg zijn waarmee bewoners alert worden gemaakt op verdachte situaties en de noodzaak om dergelijke zaken te melden bij de politie.

De politie bevestigt dat eerst sprake was van een reeks inbraken in Dommelbergen en ook zij sluit niet uit dat de daders een nieuw werkgebied hebben gevonden. Over de buit is nog niets bekend.