Beneluxweg Oosterhout.
Volledig scherm
Beneluxweg Oosterhout. © Sjoerd Marcelissen

Arbeidsmigranten aan Beneluxweg en in Katjeskelder

OOSTERHOUT - In het voormalige pand van Oranjewoud aan de Beneluxweg en in een afgesloten gedeelte van de Katjeskelder mogen tijdelijk buitenlandse werknemers gehuisd worden.

Quote

Onze arbeids­markt heeft arbeidsmi­gran­ten keihard nodig.”

Robin van der Helm, Wethouder Economische Zaken Oosterhout.

De gemeente Oosterhout verleent de vergunningen. Volgens het college van B en W kunnen veel bedrijfstakken slechts beperkt functioneren zonder buitenlandse werknemers.

Menswaardige begeleiding

Wethouder Robin van der Helm (Economie): ,,Zonder buitenlandse werknemers kunnen bepaalde sectoren in onze economie niet draaien. Onze arbeidsmarkt heeft hen keihard nodig. De bedrijven moeten goed voor deze mensen zorgen. Dat begint met adequate huisvesting en een menswaardige begeleiding. Ook om problemen of overlast te voorkomen.”

Niet altijd optimaal geweest

Het verblijf van deze werknemers is niet altijd optimaal geweest. Het gemeentebestuur van Oosterhout vindt dat ‘de huisvesting adequaat en menswaardig moet zijn.’ 

Formalisering

In de Katjeskelder gaat het om een formalisering van de dagelijkse praktijk, maar ook om een betere regulering en vaker overleg met de gemeente.

Negen jaar

De ondernemer krijgt de vergunning voor negen jaar. Het doel is dat De Katjeskelder daarna honderd procent beschikbaar komt voor toeristische functies.