Volledig scherm
© ANP

Apache gevechtshelikopters Gilze-Rijen vliegen weer

GILZE-RIJEN - De gevechtshelikopters van de Vliegbasis Gilze-Rijen vliegen weer. De apparaten stonden sinds begin juni aan de grond nadat er bij onderhoudswerkzaamheden problemen werden ontdekt.

Bij de werkzaamheden in juni werd een afwijking aan het oppervlak van een staartrotorblad geconstateerd. Deze afwijking zou mogelijk de luchtwaardigheid van de toestellen beïnvloeden. Uit voorzorg werden alle toestellen sindsdien aan de grond gehouden.

Maandagochtend ging de eerste Apache weer de lucht in, zo meldt Defensie. De volgende twee gevechtshelikopters worden naar verwachting volgende week weer in gebruik genomen.

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.