Volledig scherm
PREMIUM
Anne Pillen rubriek Ik heb geleefd 30 maart 2019 © ADR

Anne (55) vindt haar hersentumor ‘een onkruid dat zich niet laat uitroeien’

Ik heb GeleefdAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Kunstenares Anne (55) heeft sinds haar hersentumor zo veel gedichten geschreven, dat er binnenkort een bundel uitkomt. Daarnaast heeft ze een boshuisje omgetoverd tot werk- en woonplek voor kunstenaars. Maar haar grootste levensinvulling is pleegzoon Wilco geweest: ,,Dát is de cirkel van het leven.”

Anne Pillen (55) vergelijkt haar hersentumor weleens met zevenblad, een onkruid dat zich niet laat uitroeien. Trek je het voor uit de tuin, dan woekert het ondergronds verder en schiet het plantje elders weer uit de grond. Haar tumor openbaarde zich voorin haar hoofd, en zat niet veel later op haar hersenstam. Opereren gaat niet, omdat de kanker is geworteld in gezond weefsel.

,,Ik zie altijd parallellen met de natuur’’, zegt ze. ,,Ik ben onderdeel van de natuur.’’

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.