Volledig scherm
Vorige week gaf Andy Marcelissen nog een workshop tonpraoten voor brakken theater De Bussel in Oosterhout. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer voor de zevende keer Brabants kampioen tonpraoten

RAAMSDONKSVEER/VALKENSWAARD – De regionaal bekende conferencier Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer is vrijdagavond in Valkenswaard verkozen tot Brabants kampioen tonpraoten 2019. Hij ontving met zijn act ‘De Uitvaart’ de Zilveren Ton door de andere zeven finalisten te verslaan.

De publieksprijs ging naar Berry Knapen uit Heeze. In Valkenswaard traden acht oude rotten aan. Ze stonden allemaal al eens  eerder in de finale. Voor Andy Marcelissen was het alweer de zevende keer dat hij deze felbegeerde prijs won. De laatste keer voor 2019 was in 2015. Aan het kampioenschap kunnen tonpraoters deelnemen die in Brabant geboren of woonachtig zijn.

Workshop

Marcelissen gaf vorige  week nog een workshop voor de jeugd in theater De Bussel in Oosterhout. Daar verklapte hij het geheim van de smid: “Het begint het met de keuze van het typetje. Een simpel figuur, alledaags. Het moet ook iemand zijn waar je je het beste bij voelt. Daarna komt het schrijven. Vertaal het in het dialect, dan komt je verhaal nog beter uit de verf. En ga bij het repeteren voor de spiegel staan.”

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.