Volledig scherm
Vorige week gaf Andy Marcelissen nog een workshop tonpraoten voor brakken theater De Bussel in Oosterhout. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer voor de zevende keer Brabants kampioen tonpraoten

RAAMSDONKSVEER/VALKENSWAARD – De regionaal bekende conferencier Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer is vrijdagavond in Valkenswaard verkozen tot Brabants kampioen tonpraoten 2019. Hij ontving met zijn act ‘De Uitvaart’ de Zilveren Ton door de andere zeven finalisten te verslaan.

De publieksprijs ging naar Berry Knapen uit Heeze. In Valkenswaard traden acht oude rotten aan. Ze stonden allemaal al eens  eerder in de finale. Voor Andy Marcelissen was het alweer de zevende keer dat hij deze felbegeerde prijs won. De laatste keer voor 2019 was in 2015. Aan het kampioenschap kunnen tonpraoters deelnemen die in Brabant geboren of woonachtig zijn.

Workshop

Marcelissen gaf vorige  week nog een workshop voor de jeugd in theater De Bussel in Oosterhout. Daar verklapte hij het geheim van de smid: “Het begint het met de keuze van het typetje. Een simpel figuur, alledaags. Het moet ook iemand zijn waar je je het beste bij voelt. Daarna komt het schrijven. Vertaal het in het dialect, dan komt je verhaal nog beter uit de verf. En ga bij het repeteren voor de spiegel staan.”

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.