Volledig scherm
Andy Marcelissen neemt de onderscheiding in ontvangst. © Rijan van Leest

Andy Marcelissen ontvangt Bronzen Nar van gemeente Geertruidenberg

RAAMSDONKSVEER - Andy Marcelissen ontving vanmiddag de Bronzen Nar, een onderscheiding van de gemeente Geertruidenberg voor buitengewone inzet voor het carnaval. 

Wethouder John van Vugt overhandigde hem een oorkonde en sculptuur als dank voor zijn inzet voor het jeugdsauwelen in Raamsdonksveer. Marcelissen is al vanaf de eerste editie in 1997 betrokken bij het Jeugdsauwelgala. Ook buiten de gemeente is hij actief als ambassadeur van het jeugdsauwelen.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.