Volledig scherm
Overval op brillenzaak in Oosterhout. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Alweer overval op Loonen Brillen in Oosterhout, dader met wapen op de vlucht

VIDEOOOSTERHOUT - Op brillenzaak Loonen Brillen aan de Arendstraat in Oosterhout is donderdag rond het middaguur een gewapende overval gepleegd. Dat meldt de politie, die een Burgernetmelding heeft verspreid.

De overvaller bedreigde het personeel van de brillenzaak met een wapen. De man ging er uiteindelijk met een aantal brillen vandoor. De politie heeft met agenten en een politiehelikopter in de omgeving naar de verdachte gezocht.

Het gaat om een blanke jongeman met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, draagt een blauwe jas en heeft een blauwe tas bij zich.

De overvaller is waarschijnlijk via de Heuvel gevlucht, mogelijk op een scooter. De verdachte is niet aangetroffen door de politie.

Het personeel van wijn- en loungebar 't Geregt, tegenover de brillenzaak, zegt niets te hebben gemerkt van de overval.

Bende

Omstanders reageren geschrokken dat Loonen wéér doelwit is. In 2016 werden ook al circa 500 zonnebrillen gestolen. In februari 2017 werden meerdere displays met in totaal 105 zonnebrillen gestolen.

Vorig jaar uitte Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (Nuvo) het vermoeden dat er in Noord-Brabant een bende actief is die steelt uit optiekwinkels.

Volledig scherm
De overvaller bedreigde het personeel van de brillenzaak in Oosterhout met een wapen en eiste geld. © Marcel van Dorst / MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement