Volledig scherm
Prins Mienus XIII © Casper van Aggelen / Pix4Profs

Alles is nieuw voor Mienus XIII

OOSTERHOUT - De OCS in Kaaiendonk heeft bewust gekozen voor een jonge prins. Zo willen zij een jonger publiek betrekken bij het Oosterhoutse carnaval.

Na weken speculeren, werd afgelopen vrijdag de nieuwe grootvorst van Kaaiendonk dan eindelijk bekendgemaakt. Om 11 over 11 kwam Prins Mienus XIII, die in het dagelijks leven Jeffrey Ramstijn (35) heet, het podium op.

Veel Kaaiendonkers waren verrast door dit nieuwe gezicht bij Oosterhoutse Carnavalsvereniging De Smulnarren (OCS).

"Ik begeef me op onbekend terrein, maar ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt", aldus de nieuwe prins.

"Ik was enorm zenuwachtig voordat ik vrijdag het podium op ging. Niemand verwachtte dat ik het zou worden", bekent hij.

De OCS heeft bewust gekozen voor een jonge prins, zo verklaart secretaris Jack Erlings. De vereniging wil op deze manier een jonger publiek betrekken bij de Oosterhoutse carnavalstradities. Die tradities zijn ook voor Prins Mienus XIII nieuw. "Ik heb altijd fanatiek carnaval gevierd, maar van de tradities en gebruiken kreeg ik niets mee. Ik sliep lang uit en belandde pas rond elf uur 's avonds in de stad. Het programma van de Prins en zijn Klein Gevolg is dan al lang afgelopen", vertelt hij.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.