Volledig scherm
Deze met lichtjes versierde deelnemer fietst langs De Bakkerij van Dongen, een Braziliaanse drumband zorgt voor vertier. Foto Joyce van Belkom/Pix4Profs

Alles in Lichtjestocht in Dongen is verrassing

DONGEN - Zo'n zeshonderd mountainbikers namen zaterdagavond deel aan de tweede editie van de Lichtjestocht door Dongen en omgeving. "Elk gedeelte van de tour is weer een grote verrassing", aldus deelneemster Annemarie van den Berghe uit Oosterhout.

Het veelal donkere parcours beslaat 40 kilometer en voert de deelnemers door het dorp zelf, langs het kanaal, door de bossen en via loodsen, terreinen en tuinderijen van 26 deelnemende bedrijven.

"De rijders gaan zelfs bergop naar een eerste verdieping van een autoshowroom", schetsen Cees Verbunt en Jean-Pierre Rooijakkers van organisator TC De Kleppers.

Het idee van deze tocht komt uit Esbeek, waar een dergelijke tocht al jaren gehouden wordt. "In 2014 organiseerden we voor het laatst de Kleppers Veldtoertocht. Het was de tiende editie, met elk jaar dezelfde route. We wilden echt iets totaal anders doen."

Het werd een tocht in het donker, voor iedereen. Mits je een goede mountainbike en ruimschoots aanwezige verlichting had.

Lees maandag meer in BN DeStem