Volledig scherm
© Regionaal Archief Tilburg

Alle Oosterhoutse stamboomgegevens opgenomen in Regionaal Archief Tilburg

TILBURG - Het Regionaal Archief Tilburg heeft de database met bevolkingsregisters uit Oosterhout voltooid. Om die reden houdt het archief op 24 september een open dag waarbij stamboom- en archiefonderzoek centraal staan.

Tijdens deze dag zijn er onder andere lezingen over het doen van stamboom- en archiefonderzoek. Er zijn verhalen van onderzoekers over hun zoektocht in Oosterhoutse historische bronnen en er zijn bijzondere archiefstukken uit Oosterhout te zien.

Onder meer de Oosterhoutse historica Cock Gorisse houdt een lezing.

Doorlopend zijn er oude foto’s en bijzondere archiefstukken van Oosterhout, den Hout, Dorst en Oosteind te zien en kunnen vragen over archiefonderzoek gesteld worden. Leden van de Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oosterhout’ zijn aanwezig en geven antwoorden op vragen over stamboomonderzoek.

De dag is gratis toegankelijk.

  1. Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    OOSTERHOUT - SP-wethouder Mark Vissers mag, ook al is het nog maar voor vier maanden, niet meer namens de partij spreken. Daarnaast moeten drie van de vier SP-raadsleden in Oosterhout, die samen met Vissers een eigen partij willen beginnen, onmiddellijk hun zetel inleveren. Dat heeft de ledenvergadering van de Oosterhoutse SP vorige week besloten. Vissers is boos: ,,Ze gedragen zich bij de SP als een stel kleuters."