Volledig scherm
PREMIUM
De politie verdenkt het criminele netwerk van witwassen en de invoer via Europese havens van drugs, vermoedelijk cocaïne. Op de foto een willekeurig cocaïnetransport verstopt in een zeecontainer. © OM

Advocaat West-Brabantse witwas- en drugsverdachten hekelt ‘schadelijke aanpak’ door justitie

MADE/SINT WILLEBRORD - Advocaat Michel van Stratum van twee verdachten in het nieuwe onderzoek naar een grote drugs- en witwasbende in West-Brabant, zegt dat politie en justitie zijn cliënten en hun gezinnen grote (reputatie)schade toebrengen. Het is de derde keer in enkele jaren dat de landelijke politie haar pijlen richt op zijn cliënt L.R. in Made. Twee keer eerder waren er bij deze man invallen, net als bij een cliënt in Sint Willebord.

,,Elke keer vinden ze geen geld, geen wapens en geen drugs en volgen er geen rechtszaken, laat staan veroordelingen. Wel haalt justitie steeds uitbundig de media erbij. Als er dan toch een rechtszaak komt en er volgt vrijspraak, zoals bij de man in Sint Willebord, dan hoor je ze niet”, foetert Van Stratum.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?