Adri van Dortmont was steunpilaar van het Hankse verenigingsleven

necrologieHet parcours van de wielerronde afzetten, vlaggenmasten plaatsen op Koninginnedag, meehelpen met de avondvierdaagse, 'uitsmijter' bij jeugdsoos Titanic en het kerkhof onderhouden. Voor Adri van Dortmont was het vanzelfsprekend om zich in te zetten voor zijn geliefde dorp Hank. 'Nie knieze, nie zeure, gewoon doen', was zijn motto. 

Hankse verenigingen konden altijd een beroep op hem doen. Zijn inzet leverde hem in 2006 een benoeming op tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vele verenigingen hadden hem hiervoor voorgedragen.

Zijn grootste passie was echter carnaval. Als grotetromslager begeleidde hij jarenlang de Raad van Elf. Met de trom op het onderstel van een kinderwagen reed hij van kroeg naar kroeg. In 1996 werd hij daarom door de Knusterooiers verkozen tot Grootste Knoest.

Van Dortmont begon zijn werkzame leven als rietsnijder in de Biesbosch. Later volgden verschillende beroepen in de bouw en industrie. Als bestuurslid van de Industriebond FNV zette hij zich in voor de belangen van zijn collega's.

In het dorp was Van Dortmont een markant figuur. Zijn grijze stofjas en een sjekkie tussen zijn lippen waren zijn handelsmerk, totdat hij op 77-jarige leeftijd van de een op de andere dag stopte met roken.

Al enige jaren tobde hij met zijn gezondheid. Ondanks zijn geheugenproblemen vroeg hij altijd of er nog nieuws was uit 'de Hang'. Hij overleed dinsdag op 89-jarige leeftijd.

Volledig scherm
© Archief*kring Hank
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement