Volledig scherm
PREMIUM
Groen Drimmelen heeft de bomen die hoogstwaarschijnlijk verdwijderd zullen worden, afgezet met rood-wit lint. © Caroline Van Schubert

Actie tegen bomenkap in Made: ‘Deze bomen horen bij de Marktstraat’

MADE - 27 bomen met daaromheen rood-wit afzetlint vallen zaterdag op in de Markstraat. Als het aan het merendeel van de raad ligt, moeten deze honderd jaar oude leilinden hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. Dat wil Groen Drimmelen voorkomen, dus vraagt de partij er aandacht voor bij het winkelend publiek.

Komende donderdag beslist de raad over het lot van in totaal 78 bomen: behouden en de bodem verbeteren, ze laten staan met groene borders eromheen of met 30 tot 40 procent uitdunnen en dezelfde borders plaatsen. De laatste opinieronde voorspelt wat Groen Drimmelen betreft niet veel goeds: “De meerderheid van de raad zal waarschijnlijk voor de laatste optie gaan, maar we snappen niet waarom. Hooguit twee bomen zijn slecht”, zegt raadslid Robert van de Corput terwijl hij het lijstje bomen langsgaat. “Er zit geen enkele logica in de selectie van bomen die moeten verdwijnen. Het merendeel is gezond en degenen die aangetast zijn, kunnen nog makkelijk gered worden.”