Volledig scherm
PREMIUM
Groen Drimmelen heeft de bomen die hoogstwaarschijnlijk verdwijderd zullen worden, afgezet met rood-wit lint. © Caroline Van Schubert

Actie tegen bomenkap in Made: ‘Deze bomen horen bij de Marktstraat’

MADE - 27 bomen met daaromheen rood-wit afzetlint vallen zaterdag op in de Markstraat. Als het aan het merendeel van de raad ligt, moeten deze honderd jaar oude leilinden hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. Dat wil Groen Drimmelen voorkomen, dus vraagt de partij er aandacht voor bij het winkelend publiek.

Komende donderdag beslist de raad over het lot van in totaal 78 bomen: behouden en de bodem verbeteren, ze laten staan met groene borders eromheen of met 30 tot 40 procent uitdunnen en dezelfde borders plaatsen. De laatste opinieronde voorspelt wat Groen Drimmelen betreft niet veel goeds: “De meerderheid van de raad zal waarschijnlijk voor de laatste optie gaan, maar we snappen niet waarom. Hooguit twee bomen zijn slecht”, zegt raadslid Robert van de Corput terwijl hij het lijstje bomen langsgaat. “Er zit geen enkele logica in de selectie van bomen die moeten verdwijnen. Het merendeel is gezond en degenen die aangetast zijn, kunnen nog makkelijk gered worden.”

  1. 'Nog geen opnames voor Moord van Raamsdonk’
    PREMIUM

    'Nog geen opnames voor Moord van Raamsdonk’

    RAAMSDONK - Verwarring in Raamsdonk over een Facebookbericht. Is de verfilming van de Moord van Raamsdonk van de baan? Het leek er wel op toen het evenement “Première van de Moord van Raamsdonk’ deze week van Facebook werd verwijderd. Daarvoor werd de term 'was cancelled’ gebruikt. Speculaties bereikten de redactie van BN DeStem. Tot die tijd stond de première gepland voor december 2018. Dat is ruim vier jaar nadat filmmaker Remco Hofkens zijn plannen bekend maakte en publiciteit zocht.