De petities worden uiterlijk 1 oktober aangeboden aan de minister
Volledig scherm
De petities worden uiterlijk 1 oktober aangeboden aan de minister © Sociale Volks Partij

Actie tegen afrit Kloosterhoeve wordt opgevoerd

RAAMSDONKSVEER - De handtekeningenactie voor een alternatieve afslag bij knooppunt Hooipolder wordt opgevoerd. Er zijn nu 1.100 handtekeningen binnen tegen de geplande verbindingsweg door de polder, die niet alleen vlak langs de deur van de Huntingtonkliniek de Kloosterhoeve loopt, maar ook nog eens een spoor trekt door natuurgebied de Hillen.

Die 1.100 handtekeningen zijn opgehaald met een klein groepje mensen maar dat moeten en kunnen er veel meer worden, heeft initiatiefnemer de Sociale Volkspartij berekend.

In de gemeente Geertruidenberg wonen 21.500 mensen. Bijna 17.000 mensen zijn 18 jaar en mogen dus stemmen. Om die te bereiken moeten nog 7.500 woningen bezocht worden.  Dat betekent dat zich veel meer vrijwilligers moeten melden die een of meer straten voor hun rekening nemen. Er is haast bij omdat de SVP de petitie uiterlijk 1 oktober wil aanbieden aan de minister van infrastructuur en waterstaat. Hoe ze dat gaan doen, daarover is nog overleg met wethouder John van Vugt.

Volgens de SVP wil niemand deze weg. ,,Maar als je niks doet weet je zeker dat alles doorgaat.”

Een alternatieve aansluiting kost vele miljoenen, maar volgens de SVP is er in Den Haag geld genoeg. ,,Wij willen het leefgebied beschermen van de kwetsbare bewoners van De Kloosterhoeve, maar ook van de bever en vele andere beschermde soorten in het uniek stukje natuur De Hillen”. De Natuurfederatie Geertruidenberg ondersteunt de handtekeningenactie. 

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.