Volledig scherm

Aantal inwoners Geertruidenberg groeit

RAAMSDONKSVEER - De gemeente Geertruidenberg is het afgelopen kalenderjaar licht gegroeid. Dat blijkt de cijfers van het bevolkingregister.

Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 zijn bijna evenveel mensen vertrokken als dat er zich mensen hebben gevestigd. Dit jaar hebben 680 inwoners de gemeente verlaten, maar 683 mensen vonden hier een nieuw thuis. Dat komt neer op een vestigingsoverschot van 3.

In de gemeente zijn het afgelopen jaar 197 inwoners overleden. Daar stond tegenover dat 236 baby's dit jaar in de gemeente ter wereld kwamen.

Wanneer dat geboorteoverschot van 39 wordt opgeteld bij het vestigingsoverschot van 3, dan blijkt dat de gemeente in totaal 42 inwoners rijker is. Op januari 2013 tellen Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Raamsdonk samen 21.513 inwoners.

Het aantal mannelijke en vrouwelijke inwoners gaat vrijwel gelijk op, in de gemeente wonen 121 meer vrouwen dan mannen.

De meeste inwoners van de gemeente Geertruidenberg zijn van middelbare leeftijd en bevinden zich dus in de leeftijdscategorie 40-54 jaar. Net als in veel andere steden is de leeftijdsgroep tussen de 20-34 wat minder goed gevuld. Vaak wijken studenten uit naar grote steden om daar te studeren.