Aantal brievenbussen in Oosterhout lijkt te halveren

OOSTERHOUT - PostNL heeft plannen om een flink aantal brievenbussen in Oosterhout te schrappen, blijkt uit plannen die recent zijn verspreid.

In Oosterhout verdwijnt een deel van de oranje brievenbussen uit het straatbeeld. Volgens het Gehandicaptenplatform Oosterhout, dat een voorstel van PostNL heeft ontvangen, gaat het om 35 locaties. Ook plaatst het postbedrijf, aldus het platform, vijf nieuwe brievenbussen.

Het postbedrijf bevestigt dat verschillende belangenorganisaties een voorstel hebben gekregen voor wijzigingen als het gaat om de Oosterhoutse brievenbussen, maar wil naar de krant toe nog niets zeggen over aantallen of locaties. ,,PostNL heeft nog geen besluit genomen over de inrichting van het brievenbusnetwerk. Dat gebeurt begin volgend jaar", aldus een woordvoerder. brievenbussen gaan verdwijnen, staat wel vast.

Oosterhout telt nu 56 brievenbussen. Onder meer de brievenbussen bij de Katjeskelder, Wiekslag en Drossaardstraat staan (volgens het voorstel dat het Gehandicaptenplatform heeft ontvangen) op de nominatie om verwijderd te worden.