Volledig scherm
PREMIUM
Om de verkeersdrukte op te lossen, wordt de bromtol straks een turborotonde. © Archief BN DeStem

Aanpak Oosterhoutse Bromtol-rotonde naar voren gehaald

OOSTERHOUT - De gemeente Oosterhout haalt de aanpak van de Bromtol-rotonde naar voren. Door problemen met de ondergrond moet er snel iets gebeuren aan het verkeersplein, verklaart het stadsbestuur. De werkzaamheden staan gepland voor tweede helft volgend jaar. 

De gemeente zou eigenlijk eerst een extra aansluiting vanuit bedrijventerrein Weststad op de Weststadweg creëren en dán pas aan de slag gaan met de ingrijpende reconstructie van de rotonde. Die werkzaamheden zijn nu ‘omgedraaid'. De rotonde heeft volgens het stadsbestuur ‘op zeer korte termijn’ onderhoud nodig, en die kosten zouden even hoog zijn als de totale reconstructie van het drukke verkeersplein. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.