Volledig scherm

Aanmeldingen zonnepanelen Drimmelen 'boven verwachting'

WAGENBERG - "Straks moet ik Enexis nog even bellen", zegt André Schipperen uit Wagenberg.

Vrijdagochtend werden er zonnepanelen op zijn dak geplaatst. Want voortaan wekt hij de elektriciteit die hij verbruikt grotendeels – en in de zomer helemaal – zelf op. Als er veel zon is, draait de teller zelfs terug en levert hij energie.

Het waren in Wagenberg de eerste panelen die werden gelegd vanuit Duurzaam Drimmelen. Althans, de mensen van dit initiatief hadden de werkzaamheden op het dak van Schipperen ingelast als officiële aftrap van de eerste zonnepanelenactie. Maar 10 van de in totaal 87 mensen die zich hiervoor hadden aangemeld, wilden al aan de slag en hadden de afgelopen weken zelf al de panelen op hun daken gelegd.

Lees zaterdag 16 maart meer in BN DeStem, editie Oosterhout.

www.duurzaamdrimmelen.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.