De voorkant van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen met de glas in lood ramen.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorkant van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen met de glas in lood ramen. © Pix4Profs/Jan Stads

Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd

RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (de gemeente, Theek 5 en eigenaar CCGR) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Inzet van de verbouwing is vooral het verplaatsen van de bibliotheek naar de voorkant van het pand en daar de hoofdingang tot de bieb te maken. Om daarvoor voldoende ruimte te creëren moeten opslagruimtes aan de zijkant van het gebouw wijken, zodat over nagenoeg de gehele diepte van het gebouw één grote ruimte ontstaat. Dit in plaats van de relatief smalle gang die nu van voor naar achter loopt. De patio aan de zijkant van het gebouw wordt daardoor ook beter toegankelijk.