Volledig scherm
OOSTERHOUT - De A27 bij Oosterhout wordt op maandag 21 en dinsdag 22 oktober 's avonds afgesloten, omdat de liggers voor het nieuwe viaduct worden geplaatst. Eind september werden de middenpijlers voor het nieuwe viaduct over de A27 bij Oosterhout op de juiste plek gehesen. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

A27 twee nachten dicht bij Oosterhout

OOSTERHOUT - De A27 wordt volgende week bij Oosterhout twee keer 's avonds afgesloten voor verkeer, omdat de liggers voor het nieuwe viaduct voor de N629 worden geplaatst. 

De eerste afsluiting is maandag 21 oktober tussen het knooppunt St. Annabosch en knooppunt Hooipolder op de hoofdrijbaan rechts van 20.00 uur tot de volgende ochtend 06.00 uur. Op dinsdag 22 oktober wordt de hoofdrijbaan links afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en de aansluiting bij Oosterhout, ook van 20.00 tot 06.00 uur.

Deklaag

Nadat de liggers op hun plek liggen wordt het dek verder afgewerkt onder meer door het aanbrengen van een betondeklaag. Het aanbrengen van deze deklaag gebeurt half november.

Kluifrotonde

Een ander aspect waar hard aan gewerkt wordt, is de nieuwe op- en afrit van de snelweg aan de oostzijde. Daar wordt een kluifrotonde gerealiseerd die inmiddels goed te herkennen is in het veld. Zodra de eerste rotonde van de kluif gereed is, wordt daar het verkeer tijdelijk overheen geleid waarna de bestaande op- en afrit worden afgebroken en de voorbereidingen beginnen van het tweede kunstwerk over die toekomstige kluifrotonde.