OOSTERHOUT - De bouwplaats naast de A27 waar de N629 word aangelegd.
Volledig scherm
OOSTERHOUT - De bouwplaats naast de A27 waar de N629 word aangelegd. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

A27 dit weekeinde dicht in de richting Breda - Utrecht

OOSTERHOUT - Vanwege het werk aan de nieuwe N629 bij Oosterhout wordt de A27 komend weekeinde afgesloten in de richting Breda - Utrecht. De snelweg gaat dicht tussen de knooppunten St Annabosch en Hooipolder vanaf vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 6:00 uur.

De weg moet worden afgesloten, omdat er op zondag een middenpijler van 10 bij 4 meter in de middenberm van de snelweg wordt geplaatst. Deze steunpijler moet straks het nieuwe viaduct over de A27 dragen. Het viaduct komt naast het huidige viaduct op de Bovensteweg te liggen.

Smallere rijbanen

Tijdens de afsluiting blijft de weg in de richting Utrecht naar Breda wel open. Vanaf maandag 23 september zullen de rijbanen smaller zijn en wordt de maximumsnelheid tijdelijk 90 kilometer per uur.

Bovensteweg blijft open

Deze situatie duurt tot 30 september. Daarna is alles weer normaal. Overige wegen, waaronder ook de Bovensteweg in Oosterhout, blijven open. De aanleg van de nieuwe N629 wordt op dit moment uitgevoerd in het gebied tussen Oosterhout en Oosteind. Aannemer Heijmans gaat ervan uit dat het werk aan de eerste fase van de N629 in de zomer van 2020 klaar is.