Volledig scherm
foto RGBStock

50-meterbad Warande in Oosterhout nog week dicht

OOSTERHOUT - Het 50-meterbad van recreatieoord de Warande in Oosterhout is waarschijnlijk nog tot eind volgende week dicht. Het bad kampt met een technische storing.

Vrijdag werd de oorzaak bekend. Jan Gelling, manager sportbedrijf Oosterhout: "In een leiding zitten twee scheuren. Dit is geen nieuwe leiding. Bij de grote verbouwing twee jaar geleden hebben we een aantal leidingen die nog goed waren, hergebruikt. Waarom er nu scheurvorming is ontstaan, is gissen."

De leiding aan de buitenzijde wordt volgens Gelling vernieuwd. De leiding die onder het gebouw loopt, krijgt een nieuwe binnenwand.

"Tot het bad gemaakt is, worden de lessen zoveel mogelijk verplaatst naar het 25-meterbad. Helaas kunnen we niet alles door laten gaan."

Dit rooster wordt nog verspreid via Facebook en de website van de Warande. De oudejaarsduik op zaterdag is ook in het 25 in plaats van 50-meterbad, tussen 11.00 en 12.00 uur. Gelling: "Dit bad is drie graden, in totaal 29, warmer. Dus niet echt een frisse duik. Maar we wilden de mensen die erop gerekend hadden, niet teleurstellen. We gaan er ondanks alles een feestje van maken."

Laatste informatie: www.facebook.com/recreatieoorddewarande