Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

400 extra woningen erbij: Drimmelen wijst nieuwe uitbreidingslocaties aan

MADE - Vierhonderd extra woningen erbij, verdeeld over vier dorpen in de gemeente Drimmelen. Het college heeft nieuwe mogelijke uitbreidingslocaties aangewezen om zo de woningbouw te kunnen versnellen. Deze zijn opgenomen in een aanvulling op de Structuurvisie 2033.

Het aantal inwoners groeit, dus ook het woningaanbod moet uitgebreid worden. Maar met bestaande plannen wordt het doel van honderd nieuwe woningen per jaar niet gehaald. Om te versnellen heeft het college, in plaats van na 2024, nu al nieuwe ontwikkellocaties aangewezen. Deze locaties liggen net buiten het stedelijk gebied, maar grenzen er wel aan.

Vooral in Made en Terheijden moet het tempo worden opgevoerd. Zo ziet de gemeente kansen voor Made-Oost (circa 200 woningen) en aan de westkant bij de Leeuwerikstraat en de Ligne (circa 100 woningen). In Terheijden gaat de voorkeur uit naar locaties tussen Kalkvliet en Munnikenhof (circa 60 woningen) en de Lageweg (30 woningen). 

Uitbreiding

In Hooge Zwaluwe gaat het om weerszijden van de Korteweg (circa 10-15 woningen) en in het dorp Drimmelen om de locatie achter de Kuipershoek op het voormalige voetbalveld (circa 10-15 woningen). In Wagenberg en Lage Zwaluwe is geen verdere uitbreiding nodig; de bestaande en lopende plannen voldoen volgens het college aan de toekomstige vraag.

Het rapport ligt van 22 november 2019 tot en met 2 januari 2020 ter inzage op het gemeentehuis, daar is het ook mogelijk een zienswijze in te dienen. 

Meer informatie en de mogelijkheid om vragen te stellen is er tijdens een inloopbijeenkomst. Die is op maandag 2 december van 16.00 tot 19.00 in het Praathuis van het gemeentehuis.