Volledig scherm
Drukte bij Hermenzeil © Palko Peeters

'30 tot 40 potentiële kopers' op kijkdag jachthaven Hermenzeil

videoRAAMSDONKSVEER - De jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk, die de gemeente Geertruidenberg samen met de provincie kocht om criminelen buiten te houden, trok vanmorgen bij de kijkdag behoorlijk wat belangstellenden. Volgens wethouder Kevin van Oort waren er 92 aanmeldingen. Hij schat in dat het gaat om 30 tot 40 potentiële kopers. 

De kijkdag voor deze groep was besloten, op dit moment is er nog een rondleiding voor publiek, bijna 40 mensen gaan in groepjes langs en over het haventerrein. Hermenzeil is voor ruim 1.7 miljoen gekocht door de overheden na een faillissement van de haven in 2016. De wethouder heeft goede hoop het geld met de verkoop terug te verdienen, maar een goed en gedegen opbouwplan voor de verwaarloosde haven vindt hij van net zo groot belang.

  1. 'Nog geen opnames voor Moord van Raamsdonk’
    PREMIUM

    'Nog geen opnames voor Moord van Raamsdonk’

    RAAMSDONK - Verwarring in Raamsdonk over een Facebookbericht. Is de verfilming van de Moord van Raamsdonk van de baan? Het leek er wel op toen het evenement “Première van de Moord van Raamsdonk’ deze week van Facebook werd verwijderd. Daarvoor werd de term 'was cancelled’ gebruikt. Speculaties bereikten de redactie van BN DeStem. Tot die tijd stond de première gepland voor december 2018. Dat is ruim vier jaar nadat filmmaker Remco Hofkens zijn plannen bekend maakte en publiciteit zocht.