Volledig scherm
Hennepkwekerijen opgerold in diverse plaatsen in West-Brabant. © Politie

2361 hennepplanten in loods Oosterhout, ook kwekerijen in Breda en Etten-Leur

OOSTERHOUT/BREDA/ETTEN-LEUR - De politie heeft dinsdag en woensdag duizenden hennepplanten geruimd in verschillende plaatsen in West-Brabant. De grootste kwekerij, 2361 planten, werd opgerold in een loods aan de Bakkerstraat in Oosterhout. Dat meldt de politie.

Oosterhout

De kwekerij in Oosterhout stond in twee ruimtes. De politie vermoedt dat er eerder al oogsten zijn geweest. Een man (40) en vrouw (36) uit Breda worden verdacht van betrokkenheid. De stroom en het water werden illegaal afgetapt.

Breda

De politie bezocht in Breda drie adressen. In een woning aan de Weilustlaan stonden in drie henneptenten 177 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De 52-jarige bewoner is aangehouden. 

In een woning aan de Ahornstraat stonden vier hennepstruiken. En in een pand aan de Octave van Rijsselberghestraat bleek een kwekerij al te zijn afgebroken. 

Etten-Leur

In een loods aan de Grauwe Polder in Etten-Leur werden 420 hennepplanten gevonden. In een andere ruimte waren de planten al geoogst. Een 26-jarige man uit Sint Willebrord is aangehouden. Op dit adres zijn in het verleden meerdere kwekerijen en een drugslab gevonden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement