Volledig scherm
Bloemen en foto's op de plaats bij de A59 bij Made waar twee mensen verongelukten. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

18-jarige bestuurder dodelijk ongeval A59 bij Made langer vast, politie zoekt twee 'belangrijke getuigen'

MADE/OOSTERHOUT - De 18-jarige bestuurder die zaterdag werd aangehouden bij het dodelijk ongeval op de A59 bij Made blijft langer vastzitten. De politie is bezig met het onderzoek naar het ongeluk en is nog op zoek naar twee 'belangrijke getuigen'.

Volledig scherm
Vrienden van de zaterdag verongelukte Dilan Shikhou uit Oosterhout houden zondag een stille tocht ter nagedachtenis aan de 16-jarige jongen. © Nikki Ellen Bastiaansen

Bij het ernstige ongeval bij Made botsten twee auto's tegen elkaar, waarbij de 16-jarige Dilan Shikhou uit Oosterhout en een 37-jarige man uit Etten-Leur om het leven kwamen. 

De 18-jarige bestuurder is als verdachte aangemerkt en wordt langer ingesloten. Zijn rijbewijs was al ingevorderd. 

Mogelijk nog twee getuigen

De politie is bezig met een onderzoek en heeft inmiddels getuigen gesproken. Uit dat onderzoek kwam dat er mogelijk twee belangrijke getuigen zijn geweest die de politie nog niet gesproken heeft. 

Het zou gaan om de bestuurder van een donkerblauwe bestelwagen, mogelijk Volkswagen Caddy, Combo of Citroën Berlingo en de bestuurder van een personenauto met caravan. Beide bestuurders reden op de A59 ter hoogte van de op- en afritten.

Te hard gereden

De politie houdt er rekening mee dat er té hard gereden is voorafgaande aan het dodelijk ongeluk afgelopen zaterdag op de A59 van Made richting Zevenbergen en Breda. ,,Als we puur kijken naar het sporenbeeld en naar de afstand waarop de voertuigen van elkaar af stonden, lijkt het erop dat er met hoge snelheden is gereden. We krijgen signalen binnen van getuigen dat er voorafgaand aan het ongeluk een straatrace gehouden zou zijn. Dit nemen we mee in ons onderzoek”, aldus politiewoordvoerder Dik Advocaat.

Bekend is dat er twee auto's tegen elkaar reden en daardoor van de weg raakten. De ene vloog vijf meter over een sloot en belandde tegen een boom, de andere vloog dwars door de bosjes over de Stuivezandsestraat heen en eindigde in een bosje aan de rand van een weiland. 

Volledig scherm
© Tom van der Put