Volledig scherm
HANK - Bij een grote verkeerscontrole op de verzorgingsplaats langs de A27 bij Hank zijn zeker 14 voertuigen in beslag genomen. Ook is een groot geldbedrag geint door de belastingdienst. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

18 auto's in beslag genomen en 155.000 euro geïnd bij controle langs A27 bij Hank

HANK - Bij de verkeerscontrole langs de A27 bij Hank van woensdag zijn 18 auto's in beslag genomen. Ter plaatse is ook nog 155.000 euro geïnd.

Naast de 18 auto's die in beslag zijn genomen, is ook nog beslag gelegd op 29 auto's. De bestuurders daarvan kregen een 'laatste waarschuwing' om hun schuld te betalen.
Een verdachte man uit Albanië, die als passagier in een auto zat, bleek 8000 euro op zak te hebben, zonder daar een reden voor te hebben. Onder zijn kleding zat nog eens 8000 euro verstopt.
Er zijn verder nog 27 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen, waaronder zeven keer rijden met een telefoon in de hand, twee keer bumperkleven, twee keer rijden zonder gordel en twee keer het negeren van een inhaalverbod voor vrachtwagens.
Onder andere de politie, Belastingdienst en de Douane werkten mee aan de controle. De actie was van 15.00 tot 21.00 uur. Twee honden van de Douane werden ingezet. Zij zijn getraind in het vinden van drugs en geld.
De kentekens van voorbijgangers werden gescand. Bij een 'hit' werden voertuigen door motoragenten naar een verzorgingsplaats gedirigeerd. Daar ondergingen ze een strenge controle.