17-jarige gedagvaard om brandstichting De Anoniemen

Jamaica Vink

OOSTERHOUT - Een 17-jarige jongen uit Oosterhout wordt door de politie gedagvaard voor het in brand steken van het kunstwerk De Anoniemen in het Oosterhoutse Slotpark op 3 december. 

De Oosterhouter is twee weken geleden aangehouden door de politie. Vanwege de brandstichting, maar hij werd ook verdacht
 van betrokkenheid bij een auto-inbraak in de Heuvelstraat, op 9 november. Uit die auto verdween een portemonnee. Politiewoordvoerder Jiske Van Pelt: "Voor de inbraak is vooralsnog te weinig bewijs en is de man naar huis gestuurd." Net als de twee andere verdachten (een 17-jarige en 19-jarige jongen) in deze zaak. 

Het onderzoek naar het vandalisme in het gebied rondom het Slotpark, de Heuvel en het Bouwlingplein wordt voortgezet. Naast het tot twee keer toe in brand steken van het kunstwerk De Anoniemen en de auto-inbraak, zijn er ook 
vernielingen verricht aan de ijsbaan op de Markt en het terras van restaurant Heuvel 11. Over het onderzoek kan Van Pelt niet meer zeggen dan 'dat het nog loopt'. Verder houdt de politie sinds de verschillende incidenten extra toezicht in het centrum.