Volledig scherm
Technisch onderzoek na schietincident op de Weststadweg in Oosterhout. © Marcel van Dorst

128 dagen cel geëist tegen man wegens inrijden op agent Oosterhout

BREDA – Tegen de 26-jarige man die op 25 november 2014 met zijn auto zou zijn ingereden op een agent in Oosterhout is voor de rechtbank in Breda een gevangenisstraf van 128 dagen geëist – waarvan 110 voorwaardelijk - wegens een poging tot zware mishandeling.

Ook zou de verdachte de agent een schadevergoeding moeten betalen van 750 euro. De agent op wie werd ingereden vuurde schoten af op de wegrijdende auto. Daarbij raakte de bestuurder niet gewond. Die dag werd de man achtervolgd door de politie omdat hij nog voor ruim 10.000 euro verkeersboetes open had staan.

Ongeloofwaardig

Twee keer zette hij zijn auto stil maar reed verder voordat de politie hem aan kon spreken. Volgens de verdachte had hij niet door dat de politie hem achterna zat. Toen de agenten op zijn ramen sloegen, raakte de verdachte zodanig in paniek dat hij weg wilde komen. Hij startte de auto en gaf gas. 

Volgens zijn lezing reed hij niet op de agent in want die bevond zich niet voor de auto. Volgens de officier zijn de verklaringen van de verdachte op punten zeer ongeloofwaardig en tegenstrijdig en deed hij er alles aan om aan de politie te ontkomen.

Als de rechtbank de eis van het OM overneemt hoeft de verdachte niet terug de cel in. Hij zat eerder 18 dagen in voorarrest in deze zaak.

De rechtbank doet 26 oktober uitspraak.

De agent stond eerder donderdag voor de rechter. Tegen hem werd wel een schuldverklaring geëist, maar geen straf

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement